dimecres, 1 d’octubre del 2014

Pitàgores no mola


Diuen que per escriure s'ha de tenir habilitat per l'escriptura, interès i sobretot ganes. Això últim que mai falti i ho dic jo que no ho faig des de fa dies.
Aquesta vegada vinc amb una cosa força representativa per a molts joves estudiant per la Selectivitat o simplement descobrint una mica més sobre la vida escolar. Us agraden les matemàtiques? Les porteu bé? Sabeu estudiar-les? Bé, deixem-nos d'històries i anem a les preguntes de veritat. Alguna vegada us ha agafat un atac de nervis estudiant les "mates"? Us heu quedat en blanc en un examen interminable i heu acabat demanant ajuda al company? Heu invertit milions d'hores i no us en sortiu? I així podria seguir i seguir sense parar de fer preguntes principalment estúpides, però segur que us sentiu identificats.


Doncs bé, paral·lelament a totes aquestes qüestions plantejades amb facilitat segur que alguna vegada heu volgut saber qui va inventar aquesta creació del dimoni. No és gaire difícil. Només cal anar al Google i posar al buscador: "creador de las matemáticas. Gairebé els dos milions de resultats van lligats amb el nom de Pitàgores i dic gairebé perquè m'ha fet molta mandra veure'ls tots, però es pot intuir.

Pitàgores de Samos era un filòsof i matemàtic grec considerat el primer matemàtic pur. Es pot dir que era un crac en geometria, aritmètica i en totes les unitats que us surten als llibres que teniu d'aquesta assignatura. A més a més, el messies dels números va crear abans del naixement de Crist el que després ha estat recordat durant segles i segles, el TEOREMA DE PITÀGORES. I ja que parlem d'aquest descobriment tan magnífic -noteu la ironia- diu que en tot triangle rectangle el quadrat de la hipotenusa és igual a la suma dels quadrats dels catets. Abans de vomitar per llegir aquestes paraules enverinades us recomano llegir el següent: El quadrat de la Puta Enusa (Hipotenusa) és igual a la suma dels quadrats dels cadets (catets). Típic acudit que s'ha fet sobre aquest invent i no té gràcia. 

Si seguim tirant endavant amb l'article, us diré una cosa que m'ha passat pel cap fent matemàtiques. Mentre la professora intentava explicar el rang d'una matriu -cosa que m'ha costat entendre- m'ha vingut al cap la idea de viatjar en el temps i anar a l'època del senyor Pitàgores. I no us penseu que seria perquè donés la solució als meus problemes rutinaris acostumats a ser matemàtics. Vaig més enllà dels vostres pensaments, alguns molt curts de visió, i intento arriscar-me la vida. Mato a Pitàgores de Samos. Ja per dir això algú em criticarà, però que no s'espanti que només necessito una màquina del temps -i no la del Doraemon- una pistola i un parell de pebrots ben posats. Ho trobeu possible de fer?

No ho considero un somni ni res que em motivi fer sinó un simple pensament que li ha passat a un noi de 17 anys preparant-se la Selectivitat. Per tant, la pregunta que us plantejo aquesta vegada és la següent: què hauria passat si Pitàgores hagués mort o no hagués nascut? Quin tipus de vida portaríem ara?

Proposo una vida on els únics números que hàgim de saber siguin els que ens decideixen la vida o no com a la pel·lícula "In Time".


                                  Això es un bloc i aquesta és la meva visió


1 comentari:

  1. jajajaja s'hauria de matar a molta gent si seguim aixo! bon article arnau!

    ResponElimina